Make font size smaller Make font size default Make font size larger

EGE ÜNİVERSİTESİ

Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezi

2021 Yılı Milli Teknoloji Burs Programı Başvuruları Başladı!

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, Milli Teknoloji Burs Programı kapsamında Türkiye’nin yerli ve milli teknoloji hamlesine katkı sağlamak konusunda istekli lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs desteği sağlıyor.

Son Başvuru: 29 Kasım 2020

Sun Group DIGITALIZE THE NEXT Yetenek Programı Başvurularınızı bekliyor!

Sun Group tarafından DIGITALIZE THE NEXT Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Matematik, İstatistik, Endüstri ve benzer bölümlerdeki 4.sınıf öğrencilerine yönelik dijitalleşme üzerine bir yetenek programı oluşturulmuştur.

Konu ile ilgilenen öğrencilerimiz aşağıdaki linkten tüm ayrıntılara ulaşıp başvurularını gerçekleştirebilirler.

Jean Monnet Burs Programı Ve Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığının "Jean Monnet Burs Programı 2021-2022 Akademik Yılı Duyurusu" ve "Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı" duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

AROM Araştırmacı Öğrenci Oryantasyon Programı-2

Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezi (AROM) tarafından planlanan lisans ve lisansüstü öğrencilerimizin araştırma ve bilimsel düşünme farkındalığını arttırmak, araştırma süreçlerini kavratmak, girişimcilik ve araştırma projesi hazırlama/sunma becerisi kazanmalarını sağlamak hedefi çerçevesinde “AROM Araştırmacı Öğrenci Oryantasyon Programı-2” düzenlenecektir.

Araştırmacı öğrenci havuzumuzu genişletmeyi, öğrenci katılımlı proje, yayın ve patentleri arttırmayı amaçlayan eğitim,  EÜ EBİLTEM-TTOEGESEM, EÜ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) ve EÜ TEKNOPARK işbirliği ile 16-18 Kasım 2020 tarihlerinde, çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.

Lisans ve Lisansüstü Öğrencilerine Yönelik Araştırmacı Öğrenci Oryantasyon Programı’na katılan öğrencilere EGESEM sertifikası verilecektir. Sertifikaya hak kazanmak için 3 günlük programın tamamına devam şarttır. Kontenjan 100 kişi ile sınırlıdır.

KONTENJANIMIZ DOLMUŞTUR. GÖSTERMİŞ OLDUĞUNUZ İLGİYE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Program için tıklayınız.

TÜBİTAK Projelerinde Çalışacak Lisans Öğrencileri STAR Bursiyeri Olabilecek!

TÜBİTAK web sitesinde yayınlanan STAR Programı’nın yeni çağrısına göre, TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde görev alacak lisans öğrencileri, aylık burs ile desteklenecektir.

Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca (BİDEB) yürütülen STAR programının yeni çağrısı, lisans öğrencilerinin akademik çalışmalarına ek olarak bilimsel araştırma projelerinde de yer almasını hedeflemektedir. Çağrıda, lisans öğrencilerinin bilimsel etik kuralları gözetmeleri ve yaratıcılık, mühendislik, problem çözme ve entelektüel becerilerini geliştirmeleri beklenmektedir.

Programa başvurmak isteyen lisans öğrencileri, TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerine star.tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilecektir.

Projesine, STAR aracılığıyla lisans öğrencisi alımı yapmak isteyen proje yürütücüleri de projelerinin portalda yer alması için star@tubitak.gov.tr adresine mail atabilirler.

Alanında uzman panelist/danışmanlar tarafından Genel Ağırlıklı Not Ortalaması ve Üniversite Giriş Sıralamasına göre yapılacak değerlendirmenin ardından bursiyerlik hakkı kazanan öğrenciler 6 ay süresince aylık 750 TL ile desteklenecektir. Bu sayede akademik olarak başarılı öğrencilerin ilgilendikleri bilim ve teknoloji alanlarında araştırma tecrübesi edinmesi sağlanacaktır.

Başvurular e-bideb.tubitak.gov.tr adresi üzerinden 2-30 Kasım tarihleri arasında çevrim içi olarak alınacaktır. Programa dair detaylı bilgi programın web sayfasında yer almaktadır.

Türkiye Girişimcilik Vakfı

Türkiye'nin üreten ve değer yaratan ülke olma yolundaki dönüşümünü girişimcilik ile hızlandırmak vizyonu ile kurulan Türkiye Girişimcilik Vakfı (Girvak)nın sitesine ulaşmak için tıklayınız.